Home
news.jpg

emails.jpg

Καιρός στα Κοκκινόγεια


Please install Flash and turn on Javascript.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Κοκκινόγεια απο ψηλά -Kokkinogia from air

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος 2009

Πετάξαμε  με το αεροπλάνο του Δραμινού  φίλου μας  

Κωνσταντίνου  Γκαρέλα  επάνω  από τα

Κοκκινόγεια  και παρουσιάζουμε  τα δύο αυτά

Υπέροχα  βίντεο ( video ) και ευχόμαστε σε όλους

Τους  Κοκκινογειώτες  και  στους φίλους μας που
επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας
www.kokkinogia.gr
ο χειμώνας  αυτός να είναι πιο εύκολος οικονομικα
Σ Ε  Ο ΛΟ Υ Σ 

 

 
ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ (2ο ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ)
 
Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΑ
 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ-ΣΕΒΑΣ ΧΑΝΟΥΜ
 
6 ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ 4 ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ..................!!!!!
 
Σεβάς Χανούμ - η "Ωραία του Πέραν" (1931 - 1990)


Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1931 – λίγες μέρες μετά τη γέννηση του Καζαντζίδη ήρθε στη ζωή η Σεβαστή Παπαδοπούλου, που πέρασε στην ιστορία με το καλλιτεχνικό Σεβάς Χανούμ.

 

Γεννήθηκε στα Κοκκινόγεια, ένα χωριό κοντά στη Δράμα. Η Σεβαστή υπήρξε καλλιτεχνική παρτενέρ αλλά και ερωτική σύντροφος του Καζαντζίδη. Είναι, ίσως, μια από τις λιγότερο γνωστές τραγουδίστριες, που συνδέθηκαν μαζί του. Οι περισσότεροι (δικαίως) συνέδεσαν το όνομα του Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα, πολλοί γνωρίζουν έστω και σαν αναφορά την Καίτη Γκρέυ, λίγοι μνημονεύουν τα ωραία δίφωνα της Λίτσας Διαμάντη… Τη Σεβάς Χανούμ, όμως, δεν την θυμάται σχεδόν κανείς, πόσο μάλλον τη σχετίζει με τον Καζαντζίδη. Σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι δισκογραφικά, Καζαντζίδης – Χανούμ, δεν συνεργάστηκαν ποτέ. Εμφανίστηκαν, όμως, από κοινού σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης: Στο «Θείο» (πρώην «Ζέφυρος»), στην «Τριάνα» του Χειλά αλλά και στη «Γρανάδα» το 1955.


Η σχέση τους ήταν σύντομη και τοποθετείται χρονικά πριν το 1957, οπότε ο Στέλιος γνωρίζεται με την Κυριακή Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα). Για τον Καζαντζίδη κύρια αιτία του χωρισμού του με την Σεβάς, ήταν η «εξάρτηση» της τραγουδίστριας από το ποτό.

 

Εξομολογείται στον Βασίλη Βασιλικό, το 1980: «Αυτή που έπινε πάρα πολύ. Αυτής της φουκαριάρας της είχε γίνει πάθος. Δεν μπορούσε να τραγουδήσει αν δεν έπινε. Ενώ είχε ωραία φωνή και ήταν αρτίστα σπουδαία, νόμιζε πως χωρίς αυτό το πράμα δεν άξιζε τίποτα. Γι’ αυτό και δεν κράτησε πολύ η συνεργασία μου με τη Σεβάς Χανούμ. Είδα ότι θα με κατέστρεφε αν συνεχίζαμε.»

(βιβλίο «Υπάρχω» σελ 37, εκδόσεις Λιβάνη).

 

Αυτό που η Σεβαστή είχε να θυμάται από τον Στέλιο, ήταν η ευγένειά του.«Εν πάση περιπτώσει, έζησα με τον Στέλιο, δεν μπορώ να πω δεν αγαπηθήκαμε ή δεν πέρασα ωραίες στιγμές. Όχι, δεν μπορώ να πω τίποτε. Ποτέ δεν θυμάμαι να μ’ έχει πει: πήγαινε πιο κει, ή να μ’ έχει βρίσει ποτέ. Μα ποτέ. Πέρασα ζωή πραγματικά ονειρώδη μαζί του.», δήλωνε σχετικά.

 

 

Κάτι άλλο που σημειώνει στις αφηγήσεις της η Σεβάς Χανούμ, και αξίζει να αναφέρουμε, είναι πως μαζί της ο Καζαντζίδης, ανακάλυψε τον μουσικό πλούτο των Αραβικών χωρών.

 

Αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Εκεί στο σπίτι του Στέλιου στη Νέα Ιωνία, κλεινόμαστε τα βράδια μετά τη δουλειά, ανοίγαμε ραδιόφωνο και ακούγαμε Αραβία, Αίγυπτο. Ακούγαμε, μέχρι να βγει ο χότζας το πρωί να πει το «Αλλά, αλλάχ» και τότε πέφταμε να κοιμηθούμε. Εκεί ακούγαμε τη μεγάλη Κυρία, την κόρη της Κλεοπάτρας και του Νείλου, την εκρηκτική τραγουδίστρια της Αιγύπτου, την Ουμ Καλσούμ. Και όλα τα συγκροτήματα του ραδιοφωνικού σταθμού του Καΐρου και όλων των αραβικών ραδιοσταθμών… Και τότε, εγώ ήμουν εκείνη που πλούτισα τη φωνή του Καζαντζίδη. ¶κουγε και ξεσήκωνε αυτούς τους λαρυγγισμούς.»

 

 

Η Σεβαστή, έφυγε από τη ζωή, στις 18 Μάιου του 1990. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η υγεία της είχε εξασθενίσει και η ίδια ζούσε απομονωμένη στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν πεθάνει, σχεδίαζε την επάνοδό της στο τραγούδι. Δεν πρόλαβε όμως.ΠΗΓΗ

 


 

Διαβάστε περισσότερα...
 
WATERFALL-EDESSA-GREECE 17-05-2009 Με τον φακό του kokkinogia.gr
 
ΖΟΧΙΕΣ Η ΣΑΛΑΤΑ........!
 
ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ


Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας   www.kokkinogia.gr   που μένετε
μόνιμα στην Ελλάδα η στο εξωτερικό και θέλετε να ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ βίντεο
η φωτογραφίες σας ακόμη φωτογραφίες των σπιτιών και αγαπημένων
σας προσώπων η παλιές φωτογραφίες μπορείτε να της στείλετε στα
E-MAILS  Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε   &   Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε  

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Γιώργος  Α.  Παπαδόπουλος


Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΛΟΓΑ
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
 
<< Αρχική < Προηγ. 31 32 33 34 35 36 37 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 456 - 468 από 471